Hoe configureer ik de SuperOffice-inbox in SuperOffice V8.5 of ouder?

Hoe configureer ik de SuperOffice-inbox?

Volg deze FAQ als je SuperOffice Online gebruikt,
SuperOffice Onsite 8.5 R11 of nieuwere versie.

Volg de onderstaande stappen om de SuperOffice-inbox te configureren voor het lezen, verzenden en archiveren van e-mails rechtstreeks vanuit SuperOffice:

Stap 1. Controleer of je e-mailaccount aan de systeemeisen voldoet

Stap 2. Stel SuperOffice in als e-mailclient

Stap 3. Configureer de SuperOffice-inbox met je e-mailserver

Stap 1. Controleer of je e-mailaccount aan de systeemeisen voldoet

De SuperOffice-inbox ondersteunt de meeste IMAP e-mailservers. Voordat je e-mailaccount configureert, moet de IMAP  zijn ingeschakeld.

Stap 2. Stel SuperOffice in als e-mailclient

Als je voor het eerst inlogt in SuperOffice, verschijnt er normaal gesproken een pop-up van de Web Tools waarin je een e-mailclient kunt selecteren. Lees hier meer over in deze FAQ: Hoe kan ik de SuperOffice Web Tools installeren of updaten? Als je deze Web Tools pop-up hebt gesloten zonder een e-mail client te kiezen, kun je door onderstaande stappen volgen om alsnog een e-mailclient te kiezen.

1. Klik op  in het menu rechtsbovenin SuperOffice en kies voor Lokale instellingen.

2. Kies bij de instellingen voor de E-mailclient (1) voor SuperOffice CRM  en klik op OK (2) om de instellingen op te slaan.

Stap 3. Configureer de SuperOffice-inbox met je e-mailserver

1. Klik op Postvak IN in de navigatiemenu. De eerste keer dat je het Postvak IN opent, zal er een loginscherm verschijnen.

2. Vul het e-mailadres en wachtwoord van het e-mailaccount dat je wilt gebruiken in.

-  Maak je gebruik van SuperOffice versie 8.1 of hoger,  dan vult SuperOffice automatisch de mailservergegevens in wanneer je het e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Als je niet de juiste gebruiksnaam of wachtwoord hebt ingevoerd, word je automatisch naar Meer opties geleid. Hier kun je handmatig de inkomende en uitgaande server configureren.

-  Maak je gebruik van SuperOffice versie 8.0 of ouder, dan moet je handmatig de uitgaande en binnenkomende mailserver invullen. Zie het voorbeeld hieronder:

Om jouw e-mails te importeren naar SuperOffice voer je in:

• E-mail server: je IMAP server gegevens*
  • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailaccount
  • SSL: afhankelijk van jou e-mailprovider

Om e-mails te versturen vanuit SuperOffice voer je in:

• Uitgaande servernaam: je SMTP server gegevens*
  • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailaccount
  • SSL: afhankelijk van jou e-mailprovider

*Als je een specifieke poort moet invoeren voor de mailserver, schrijf je dat met een dubbele punt ":" achter de naam van de mailserver.  Achter de : voer je het poortnummer in. Bijvoorbeeld 'Mijn.mail.server:80'

Van e-mailaccount wisselen in de SuperOffice-inbox

Als je de e-mailconfiguratie wilt aanpassen, volg dan de volgende stappen:

1. Klik op  in het menu rechtsbovenin SuperOffice en kies voor E-mailopties.

2. Select het tabblad E-mail account en klik op Bewerken/verwijderen.

Meer informatie:

Video: How to set up the SuperOffice Inbox in SuperOffice CRM 8

Raadpleeg de FAQ's hieronder, waarin wordt uitgelegd hoe je SuperOffice-inbox configureert met de meest gebruikte e-mailproviders:

FAQ: Hoe kan ik de e-mailmapnamen in de SuperOffice-inbox configureren?