Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hoe kan ik informatie vanuit SuperOffice automatisch in documentsjablonen laten vullen?

Hoe gebruik ik sjabloonvariabelen om automatisch informatie uit SuperOffice in een documentsjabloon in te vullen?

Bekijk dit artikel voor meer informatie over het maken van een nieuwe documentsjabloon. Je vindt de lijst met sjabloonvariabelen in de artikel.

Hier zijn enkele tips bij het maken van een nieuwe documentsjabloon:

  1. Wanneer je een sjabloonvariabele in het nieuwe document typt, raden we aan om te beginnen met het maken van haakjes {} en vervolgens een variabele tekst tussen de haakjes in te voegen.
     
  2. Als je wilt dat je documentsjabloon informatie uit de velden haalt die je handmatig hebt gemaakt, moet je eerst een variabelenaam zoeken.

    Om de variabele te vinden, open de Instellingen en Onderhoud, klik op Velden (1), klik op het tabblad waar het veld gemaakt is (2), zoek de veldnaam in de lijst, dubbelklik deze om te openen en onder aan de dialoogvenster vind je de naam (3) van de variabele.



    Onderaan het dialoogvenster vind je de naam van de sjabloonvariabele (4) van de informatie die in dit veld is opgeslagen.



    Let op! Als de sjabloonvariabele om een of andere reden niet werkt, probeer deze dan te verwijderen en sla het document op. Open vervolgens het document en typ de sjabloonvariabele opnieuw in.


Meer informatie:

Video: How to edit a document template in SuperOffice

Docs: Document templates troubleshooting