Wat moet ik doen als ik de melding krijg dat iemand anders het document dat ik probeer het te openen vanuit SuperOffice CRM aan het bewerken is?

Ik wil een document in SuperOffice CRM bewerken, maar nadat ik erop dubbelklik, krijg ik een melding die zegt:

“Dit document wordt momenteel bewerkt door ... U kunt het document niet bewerken en uw wijzigingen niet opslaan. Wilt u het openen in leesmodus?”

Mijn collega, die in de melding wordt genoemd, bewerkt echter geen document.

Waarom gebeurt dit en hoe los ik het op?

Deze situatie kan zich voordoen wanneer een gebruiker SuperOffice CRM sluit voordat het document wordt gesloten of wanneer de computer wordt afgesloten voordat het document is opgeslagen.

Om te voorkomen dat dit in de toekomst gebeurt, moet je ervoor zorgen dat alle documenten zijn opgeslagen (screenshot 1) en gesloten (screenshot 2), voordat je de computer of SuperOffice CRM afsluit.

Screenshot 1

Screenshot 2

Er zijn twee manieren om het document dat wordt bewerkt door een andere gebruiker te openen:

1. Het openen, opslaan en sluiten van het document op een andere computer

2. Het document terugzetten naar de laatst opgeslagen versie

Het openen, opslaan en sluiten van het document op een andere computer

Vraag eerst je collega om het document dat je probeert te bewerken opnieuw te openen en weer te sluiten. Dit zorgt ervoor dat het document wordt ingecheckt (opgeslagen in) SuperOffice CRM en dat andere gebruikers het kunnen openen en ermee kunnen werken.

Als dit niet helpt, vraag dan je collega om de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik op het pijltje in de taakbalk en zoek de SuperOffice-applicatie. Klik met de rechtermuisknop op het SuperOffice Web Tools-pictogram en klik op Taak.

2. Als een gebruiker niet in andere documenten in SuperOffice CRM werkt, zou alleen de taak Alarm controleren zichtbaar zijn. Als er meer taken in de lijst staan, selecteer ze dan en verwijder ze uit de lijst door op Verwijderen te klikken.

Het document terugzetten naar de laatst opgeslagen versie

Let op! Als je deze optie gebruikt, gaan de laatste aanpassingen in het document verloren; daarom raden we aan om te beginnen met de eerste optie.

Volg de onderstaande stappen om de laatst opgeslagen versie van het document te openen:

1. Selecteer in het sectietabblad Activiteiten het document en klik erop met de rechtermuisknop. Klik in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt op Document.

2. Klik zodra het documentscherm wordt geopend op Taak in de linkerbenedenhoek en klik in het menu dat verschijnt op Opgeslagen versie gebruiken.

Nu zou je het document weer moeten kunnen gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat documenten correct worden ingecheckt (opgeslagen), moet je ervoor zorgen dat iedereen in het bedrijf SuperOffice Web Tools heeft geïnstalleerd en geconfigureerd.

Ook kun je in het de Voorkeuren van Web Tools de optie Stel voor om in te checken wanneer de bewerking is voltooid aanvinken, wat je eraan zal herinneren om de documenten in te checken.

Meer informatie:

Help-index: Documenten in-/uitchecken