Hva skal jeg gjøre når jeg får et varsel om at en annen person redigerer dokument jeg prøver å åpne i SuperOffice CRM?

Jeg vil redigere et dokument i SuperOffice CRM, men får jeg et varsel som sier:

Dette dokumentet er under redigering av…. Du vil ikke kunne redigere dokumentet og lagre endringene. Vil du åpne det i lesemodus?

Min kollega, som er nevnt i varselet, jobber ikke med dette dokumentet.

Hvorfor skjer det, og hvordan fikser jeg det?

Denne situasjonen kan oppstå når en bruker lukker SuperOffice CRM uten å lukke dokumentet først. Eller når datamaskinen slår seg av før dokumentet er lagret.

For å forhindre at dette skjer i fremtiden, må du sørge for at alle dokumenter er lagret (skjermbilde 1) og lukket (skjermbilde 2), før du slår av datamaskinen eller logger ut av  SuperOffice CRM.

Screenshot 1

Screenshot 2

Det er to måter å løse dette på:

1. Åpne, lagre og lukke dokumentet på en annen datamaskin.

2. Hente sist lagrede versjon av dokumentet.

Åpne, lagre og lukke dokumentet på en annen datamaskin.

Be kollegaen din om å åpne og lukke dokumentet igjen. Dette vil sikre at dokumentet er sjekket inn (lagret på) SuperOffice CRM og andre brukere vil kunne åpne og jobbe med det.

Hvis dette ikke hjelper,  følg trinnene nedenfor:

1. Klikk på Windows Tray og velg SuperOffice-applikasjonen. Høyreklikk på SuperOffice Web Tools-ikonet og klikk på Oppgave.

2. Hvis en bruker ikke jobber med andre dokumenter i SuperOffice CRM, skal bare Check Alarm-oppgaven være synlig i listen. Hvis det er flere oppgaver i listen, da skal du fjerne dem fra listen ved å klikke på Slett-knappen.

Hente sist lagrede versjon av dokumentet.

Merk! Hvis du bruker dette alternativet, vil de siste endringene  i dokumentet gå tapt. Derfor anbefaler vi å starte med å prøve det første alternativet først.

Følg trinnene nedenfor hvis du vil hente  den sist lagrede versjonen av dokumentet:

1. Finn dokumentet i  Aktiviteter og høyreklikk på det. Klikk på alternativet Dokument i rullegardinmenyen.

2.  Klikk på Oppgave -knappen nederst i venstre hjørne og velg  Hent lagret versjon.

Nå skal du kunne bruke dokumentet  igjen.

For å sikre at dokumenter blir sjekket inn (lagret) riktig, må du sørge for at alle brukere har installert og konfigurert SuperOffice Web Tools.

I SuperOffice Web Tools -innstillinger kan du også velge Suggest check-in when editing is complete -alternativet. Dette vil minne deg å sjekke inn dokumentene.

Mer informasjon

Help file: Sjekke ut\inn dokumenter