Hur skapar och använder jag e-postmallar i SuperOffice CRM?

Vad är sättet att skapa en e-postmall i SuperOffice CRM och använda den när jag skickar e-post?

I SuperOffice CRM kan man enkelt skapa sina egna personliga e-postmallar och använda dem för att skicka e-post till sina kunder. Följ stegen nedan för att göra detta:

Steg 1. Skapa en e-postmall i SuperOffice CRM

Steg 2. Använd din e-postmall

Steg 1. Skapa en e-postmall i SuperOffice CRM

Följ stegen nedan:

1. Logga in på Inställningar och underhåll i SuperOffice CRM.

2. Klicka på Lists (1) i navigator-panelen, välj E-mail templates(2) i rullgardinsmenyn och klicka på + Add (3).

3. Fyll i namnet på din mall (1), välj en typ (2) av mallen, välj Create a new e-mail template (3 )om du vill skapa en mall från början och klicka på Save (4).

Notera! Man har också alternativ för att ladda upp .htm/.html mallar från sin dator eller kopiera en befintlig e-postmall från SuperOffice.

4. Klicka på Edit för att öppna redigering av e-postmallen.

5. Fyll i din text i din e-postmall. Du kan klicka på knappen  (1) för att öppna textredigeringsmenyn. I dina e-postmallar kan du använda variabler som automatiskt fyller i information från SuperOffice CRM, klicka på knappen  (2) för att få en lista över alla tillgängliga variabler. När du är klar med detta, klicka på Save(3) för att slutföra.

6. Fyll i ett Subject (1) i din mall. Du kan använda mallvariabler i ämnesraden, men notera att alternativet Show e-mail dialog (3) måste väljas för att det ska fungera.

Sedan lägg till en bock bredvid Use signature in new e-mail (2) om du vill att dina mallar ska innehålla din personlig signatur. Notera att mallen använder din e-postsignatur, som är definierad i SuperOffice CRM.

Lägg till en bock bredvid Show e-mail dialog (3) om du vill kunna välja ny e-postinformation.

Sedan välj Direction(4) för hur den här e-postmallen ska användas: som en utgående mall eller som en mall för att arkivera inkommande e-postmeddelanden.

Välj  Intention (5) för e-postmeddelandet. Detta fält listar alla avsikter som du har definierat i listan Follow-up – Intentions.

Välj var dokumentmallen ska lagras.

Fyll i Our reference (7) om du vill använda ett sekvensnummer för en användning av e-postmallen och klicka på Save (8) för att avsluta.

Steg 2. Använd dina e-postmallar

Det finns tre sätt att använda dina e-postmallar:

När en ny dokumentdialog används

Alla SuperOffice-användare kan använda e-postmallar efter att följa stegen nedan:

1. Klicka på +Nytt knappen längst upp på skärmen och klicka sedan på Dokument.

2. Sedan välj e-postmallen (1) i rullgardinsmenyn och klicka på Skapa (2).

När SuperOffice Inbox används

Om man använder SuperOffice Inbox för att hantera sina e-postmeddelanden kan man använda e-postmallar efter att följa stegen nedan:

1. Klicka på pilen (1) bredvid den nya e-postknappen. Välj din e-postmall (2) i listan över alla tillgängliga e-postmallar.

2. Om du har aktiverat alternativet Show e-mail dialog visas en ny e-postdialog när du skapar en mall innan texten fylls i för ett nytt e-post. I dialogrutan kan du ändra en mall (1) förvalta av företaget (2) och kontakt (3) ändra e-post Subject 4), förvalta Sale (5) och Project (6) och välja Language(7) i malltexten. Klicka på Create (8) när du är nöjd med installationen.

När Outlook används

Om du använder Outlook för att hantera dina e-postmeddelanden kan du använda e-postmallar genom att följa stegen nedan:

Notera! Kolla om du har installerat den senaste versionen av SuperOffice Web Tools  eller åtminstone version 11.6.

1. Klicka på knappen SuperOffice Message i Outlook Ribbon.

2. Välj din mall i rullgardinsmenyn.

3. Om du aktiverade alternativet Show e-mail dialog när du skapar en mall visas en ny e-postdialog innan texten fylls i en ny e-post. I den här dialogrutan kan du förvalta företaget och kontakten (1), ändra e-post Subject (2), förvalta Sale (3) och Project (4), välja Language(5) i malltexten och ändra även mallen (6). Klicka på OK (7) när du är nöjd med installationen.

Följ denna FAQ om du använder SuperOffice Onsite 8.5 R13 eller någon senare version.

Mer information

Buggen: Somail template variable {head] does not get parsed in e-mail subject line